Hallbarhetsutbildning

Välkommen till en ny unik hållbarhetsutbildning om ESG för dig som är VD eller arbetar med HR!

Utbildningen ger dig en överblick över de stora förändringskrafter vi står inför och hur ni som företag kan och bör agera för att hantera nya CSRD-lagen för att möta upp de nya kraven.

Du kommer också att få insikt i vilken ny och viktig roll som HR-funktionen kommer att spela i framtidens hållbarhetsarbete.

Hållbarhet seminarium

ESG – Environmental (miljö), Social (socialt ansvar) samt Governance (bolagsstyrning)

Som deltagare får du en värdefull omvärldsbevakning och kompetensutveckling inom ESG-området

  • En överblick över de förändringskrafter som gör hållbarhetsfrågorna affärskritiska för näringslivet samt en initierad uppdatering om senaste nytt inom miljö, klimat och social hållbarhet.

  • Genomgång av ny viktig EU-reglering som exempelvis taxonomin, EUs action-plan för en cirkulär ekonomi och den nya transparenslagen CSRD med standarden ESRS. Med fördjupning inom vad standarden kräver inom klimat och medarbetarinformation samt kompetensförsörjning.

  • Konkreta exempel på branschers och företags HR- och hållbarhetsstrategier samt ESG-arbete i praktiken. Du får träffa namnkunniga experter som delar sina erfarenheter och insikter om morgondagens krav inom hållbarhet, vilket ger dig förståelse för hur din organisation kan hantera de nya förväntningarna.

  • Gruppdiskussion och nätverkande med de övriga deltagarna, samt frågestund där du kan ställa frågor till kursledare och medverkande experter.

Tid & Plats

Tid

Den 10 maj 2023, kl. 08.30-11.30

Plats

Citykonferensen Celciussalen, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm

Pris

1800kr, exkl. moms. I priset ingår utbildning, frukost och förmiddagsfika.

Kontakt

Har du frågor gällande eventet, vänligen maila anki@peopleprovide.se

BOKA DIN PLATS NU

Utbildare och hållbarhetspanel

Intervju-ESG-expert-hållbarhetschefen-Mikael Salo
KURSLEDARE

Mikael Salo

Hållbarhetschef & ESG-expert
Mikael har arbetat med hållbarhetsfrågor i över 15 år och är en uppskattad föredragshållare, moderator och kursledare inom området. Han har idag uppdrag som hållbarhetschef på ett börsbolag och som hållbarhetsexpert i Di Gruppen (Bonnier News). Tidigare har han varit chefredaktör för Aktuell Hållbarhet, etablerat koncept som Di Hållbart Näringsliv, Hållbara finanser och en ESG-rankning av börsbolag, samt är mångårig samtalsledare i ett vd-nätverk samt kursledare för Styrelsekademien.
Mikael utgår från sitt bolag Scandinavian State of Sustainability AB.

HÅLLBARHETSPANEL

Emelie Persson Lindqvist

Head of Sustainable Finance Handelsbanken
Emelie är hållbarhetsexpert och erfaren hållbarhetschef som varit verksam i flera olika branscher, med expertkunskap inom social hållbarhet. Idag är Emelie Head of Sustainable Finance på Handels-banken och dessförinnan hade hon rollen som hållbarhetschef på Sweco mellan 2015-2021.
Hon sitter även i styrelsen för stiftelsen för miljöstrategisk forskning Mistra och Bergs School of communication.
Hållbarhetemelieeerssonlindqvist

Hållbarhetmikaelbäckström
HÅLLBARHETSPANEL

Mikael Bäckström

Chief People and Sustainability Officer Tobii Dynavox

Mikael är en erfaren HR-ledare som varit verksam i flera brancher och som nu även blivit hållbarhetsansvarig. Idag är Mikael Chief People and Sustinability på Tobii Dynavox, dessförinnan kommer han närmast från Spotify, Digital Route och Klarna.

Enligt Mikael hänger personal och hållbarhetsfrågor ihop vid höften om man vill ha en positiv påverkan på hållbarheten utifrån verksamhetsstyrning, social och miljöpåverkan.


HÅLLBARHETSPANEL

Peter Hultman

Account Executive, Meritmind

Peter är sedan 2022 kundansvarig på Meritmind med fokus på de nya reglerna för ESG samt stötta CFO och ekonomiavdelningen hos kunder i såväl privat som offentlig sektor. Innan Meritmind kom Peter närmast från rollen som CFO och hållbarhetsdirektör på Handelshögskolan i Stockholm, 2016-2022.

Peter har dessförinnan en lång karriär som managementkonsult med inriktning på utveckling och effektivisering inom ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Hållbarhetpeterhultman

Kursplats – Citykonferensen Celciussalen

Malmskillnadsgatan 46, 111 38 Stockholm, Sverige

Dela inlägget